Bent u dol op de gezellige kerstsfeer? Bezoek dan een van de mooiste en leukste kerstmarkten van Europa. Wij hebben een top 5 samengesteld.

1. Kerstmarkt Valkenburg: de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa!

Wie zegt dat gezelligheid en een feeërieke kerstsfeer alleen in het buitenland te vinden is? Als u liever deze sferen in eigen land opzoekt, dan is Limburg een ideale bestemming. Deze provincie is natuurlijk altijd een leuk reisdoel, maar het wordt nog meer spectaculair als u Valkenburg tijdens de decembermaand bezoekt. Al is het alleen al voor het oergezellig centrum; maar wat denkt u van de schitterende kerstmarkten in de grotten? Tijdens de feestmaand treft u bij de Cauberg de ingang van de grootste en oudste ondergrondse kerstmarkt van Europa. De grotten zijn lekker warm en een natuurlijk, betoverend decor door de vele lichtjes. U kunt eindeloos slenteren en neuzelen tussen de kerstartikelen van de vele stands. Ook in de Fluweelengrot is er tussen 16 november en 30 december 2018 een imposante ondergrondse kerstmarkt. Hoe meer sprookjesachtig kunt u het hebben? En vergeet natuurlijk niet een warme chocolademelk of warme glas glühwein te drinken, want horecagelegenheden zijn zeker aanwezig in de grotten. En wat is er mooier dan ‘thuiskomen’ in uw eigen vakantiehuis na zo’n bezoek? Neem hier eens een kijkje voor mooie vakantiehuizen in Valkenburg.

2. Kerstmarkt Maastricht vol magie en activiteiten

Limburg scoort hoge ogen tijdens de kerstmaand, want ook de kerstmarkt van Maastricht mag niet in dit lijstje ontbreken. Elk jaar is hier weer van alles te doen. Wat denkt u van de kerstmarkt op het grote plein met daarbij een mooi verlichtte schaatsbaan en een groot reuzenrad en reuzenglijbaan op de achtergrond? Er worden in deze maand ook allerlei gezellige activiteiten georganiseerd. Een plek die bruist van gezelligheid en die eigenlijk niet overgeslagen mag worden in december! We begrijpen dat u er geen genoeg van kunt krijgen; blijf daarom overnachten in een vakantiewoning in Maastricht.

3. Kerstshoppen in Düsseldorf, Duitsland

Duitsland is natuurlijk het land bij uitstek om te kerstshoppen of de kerstdagen door te brengen. In zowat elke grote stad in Duitsland wordt er wel iets feestelijks georganiseerd in de weken voorafgaand aan kerst. Welke kerstmarkt in Duitsland is de meest imposante? Dat is wellicht een persoonlijke voorkeur, maar de kerstmarkt van Düsseldorf is toch wel een heel bekende. Op de vele pleintjes verspreid door de stad treft u diverse intieme kerstmarktjes aan met veel kraampjes in verschillende thema’s. De kerstmarkt van Düsseldorf is in Duitsland verkozen tot de mooiste kerstmarkt van het land. En hoe fijn is het om ’s avonds niet terug te rijden naar Nederland, maar om thuis te komen in een eigen vakantiewoning die van alle gemakken is voorzien? Selecteer uw favoriete vakantiewoning of appartement in of nabij Düsseldorf.

4. Winterwonderland in Brugge

Ook in België is het goed vertoeven tijdens de kerstmaand. De kerstmarkt van het idyllische Brugge. Brugge is zeker een aanrader; de stad met kronkelende straatjes en vele historische gebouwen is al een sprookje op zich. Tel daarbij heel veel kerstlichtjes op en de Grote Markt dat het decor is voor de kerstmarkt van Brugge en er ontstaat magie! Een verlichte ijsbaan omgeven door houten chalets met vele kerstartikelen, glühwein en lekkere hapjes ontbreken niet. Combineer uw stedentrip met de kerstmarkt en boek eenvoudig een comfortabele vakantiewoning in Brugge via Bonferia.

5. Nostalgische kerstmarkt in Wenen, Oostenrijk

Beleef de warme kerstsfeer in Wenen. Deze nostalgische stad is vanaf halverwege november tot eind december op haar mooist; helemaal wanneer u naar het Rathaus gaat waar de oudste en meest populaire kerstmarkt van het land te vinden is. Laat u verrassen door de mooie decors van verbluffend mooi verlichte historische gebouwen die overgaan in vele tientallen kraampjes met mooie kerst- en cadeauartikelen. Er zijn vele activiteiten te doen voor kinderen, dus daar heeft u geen kind meer aan. Ook bij Schloss Schönbrunn is er een schitterende kerstmarkt. Ga op stedentrip naar deze magische stad en huur hier een vakantiehuis in Wenen.

Geschreven door Claudia op 15 november 2018