Ieder jaar weer brengt de inspirerende Vakantiebeurs allerlei landen en culturen naar Utrecht. Het is het grootste vakantie evenement van Nederland en ook dit jaar komen er wederom allerlei nieuwe en vakantielanden en ideeën aan bod. Mocht u twijfelen over waar u dit jaar een vakantiewoning wilt huren of gewoonweg oriënteren op de vakantiemarkt, dan is het ongetwijfeld een goed idee om de Vakantiebeurs te bezoeken.

Wat u kunt verwachten op de Vakantiebeurs 2019

Tijdens de aankomende editie van de Vakantiebeurs wordt veel aandacht besteed aan nieuwe vakantielanden, (buitenlands) eten en drinken en een hoop activiteiten. Dit jaar zijn er onder andere live kookworkshops, kayakken en supactiviteiten voor kinderen, een Virtual Reality ruimte en een duiktank waar u een proefduik kunt maken. Vervelen zult u zich dus niet op de Vakantiebeurs. Uiteraard worden ook nieuwe bestemmingen gepresenteerd, de Achterhoek staat dit jaar onder meer in het teken van een mooi, nog vrij onontdekte bestemming in eigen land waar u behaaglijk een vakantiehuis kunt huren. Ook veelzijdig Kroatië staat op de lijst van nieuwe bestemmingen. Plaatsen zoals Zadar, Split en Ravna Gora zijn schitterende plaatsen waar het goed vertoeven is. Wilt u alvast eens een kijkje nemen bij de beschikbare vakantiehuizen? Bekijk dan onze vakantiehuizen in Kroatië.

De Plastic Fantastic Zone

Biologisch, duurzaamheid... termen die de laatste maanden steeds vaker uitgesproken worden en waar men zich steeds meer bewuster van wordt. Dat gaat niet alleen over voedselindustrie, maar ook de reiswereld doet hieraan mee. En dat ziet u terug op de Vakantiebeurs in de Plastic Fantastic Zone, die zich tussen de doorloop van Hal 11 en 12 bevindt. Hier probeert men de vakantieganger bewust te maken hoe deze duurzaam kan reizen, zodat vooral tropische bestemmingen minder vervuild raken. Ruim zelf het vervuild strand op die aangelegd is en maak kans op een geheel verzorgde reis naar Costa Rica, leer hier meer over de productie en het gebruik van duurzame, tropische planten en schaf je eigen stukje regenwoud aan.

Enthousiast geworden om de Vakantiebeurs te gaan bezoeken? U kunt een kaartje aan de kassa kopen. Het adres is: Jaarbeurs in Utrecht aan de Jaarbeursplein 6.

Openingstijden Vakantiebeurs

  • Donderdag 10 januari: 10.00 - 17.30 uur.
  • Vrijdag 11 januari: 10.00 - 17.30 uur.
  • Zaterdag 12 januari: 10.00 - 20.00 uur.
  • Zondag 13 januari: 10.00 - 17.30 uur. 

Op zaterdag is er extra entertainment en een internationaal activiteitenprogramma.

Entreekaartje Vakantiebeurs kopen

U kunt ook alvast online uw kaartje bestellen. Dat scheelt u weer geld, want online kaartjes worden verkocht tegen een gereduceerd tarief. Bovendien krijgt u een reischeque van € 50 van Isropa Reizen cadeau als u uw kaart online aanschaft.

Een regulier kaartje kost € 12, besluit u op het laatste moment te gaan (vanaf 10 januari) dan kost een last minute entree € 14 en aan de kassa koopt u een ticket voor € 15.

Geschreven door Nickey op 9 januari 2019