Weekendje weg met de dames

Als docenten leven we toch een beetje van vakantie naar vakantie. Even een weekje geen school, een weekje om bij te tanken, een week waarin even geen lesgegeven hoeft te worden, maar die meestal wel nodig is om een stapel nakijkwerk weg te werken. Buiten de vakanties om is het voor mensen uit het onderwijs lang niet altijd mogelijk om er even tussenuit te gaan, maar toch wagen we er ons met een groep gezellige collega’s sinds een paar jaar aan. Een weekendje weg met de dames, met lekker eten, een drankje en vooral veel gezelligheid en dit alles heerlijk op het gemakje. Dit jaar kwam daar nog een factor bij: luxe. We hadden onze zinnen namelijk gezet op een luxe villa in de Ardennen, compleet met eigen zwembad, sauna en jacuzzi met een adembenemend uitzicht. Daar moet dat bijtanken toch wel lukken zou je denken...

Het vakantiehuis La Rose des vents

In etappes vertrokken we richting Nisramont, in de buurt van La Roche-en-Ardenne, vanuit Zeeland nog geen vier uur rijden. Het was even zoeken naar het juiste huis, de omgeving staat immers vol met vakantiehuizen, het ene nog luxer en groter dan het andere. We werden welkom geheten door de overbuurvrouw, die ons – in het Frans – een grande tour gaf door het vakantiehuis La Rose des vents en daarbij uitlegde hoe we konden genieten van al die luxe. Een docent Frans hadden we helaas niet bij ons, maar dankzij het nodige handen-en-voetenwerk en een scherpe blik op hoe de buurvrouw de jacuzzi aanzette, kwamen we er wel uit. Maar zoals dat op zo’n weekend gaat: eerst de kamers verdelen. Wat een ideaal huis voor een vriendinnengroep zoals wij: elke slaapkamer (variërend van twee- tot vierpersoons) had namelijk zijn eigen badkamer!

Met die luxe zat het dus wel snor, maar ook voor andere elementen van een vriendinnenweekend was dit huis perfect. De keuken was van alle gemakken voorzien: een fornuis en oven om al onze favoriete gerechten klaar te maken, een koelkast om de wijntjes (en frisdrank) koud te zetten en natuurlijk een vaatwasser, want je moet er op zo’n weekend toch niet aan denken om van al die vrouwen de afwas te moeten doen. En tot slot niet onbelangrijk: een heerlijk grote tafel waar we makkelijk met z’n allen konden genieten van heel veel lekker eten en die ook uitermate geschikt bleek om lekker aan na te tafelen en om ’s avonds spelletjes aan te doen (en stiekem nog een beetje na te kijken).

De omgeving van Roche-en-Ardenne

Hoewel het gemiddelde vriendinnenweekend vooral uit lekker eten en drinken bestaat, hebben we uiteraard ook de omgeving verkend. Na zo’n twee uur wandelen door onder andere een prachtig bos  smaakte dat Belgische biertje heerlijk zo in het voorjaarszonnetje. We vielen ook nog eens met onze neus in de boter, want blijkbaar wordt in La Roche-en-Ardenne fanatiek het halfvasten gevierd, dus was het een gezellig feest in de binnenstad. Mocht je nou wel interesse hebben in dat (alcoholvrije) biertje op het terras, maar minder in het te voet verkennen van de omgeving, niet getreurd: ook per auto is het stadje prima bereikbaar.

Al met al is dit huis dus zeker aan te raden voor een gezellig en vooral relaxed bijtankweekend met vriendinnen, maar ook voor een familieweekend is dit een uitstekende uitvalsbasis.

Geschreven door Rebecca op 15 februari 2018