Een uitstapje maken naar een attractiepark vanuit uw vakantiewoning? Bezoek bijvoorbeeld de Efteling en huur een vakantiehuis in de buurt.

{{'vakantiehuis' | i18next:{count:stats.total} }}


Voor een habbekrats lekker genieten in een vakantiehuis of bungalow in Noord-Brabant? In een vakantiehuisje in de buurt van de Efteling kunt u lekker op vakantie in eigen land gaan en bent u van alle gemakken voorzien. Er valt zoveel te doen in Kaatsheuvel en de mooie omgeving. En dan hebben we het nog niet over de Brabantse gezelligheid en bourgondisch leven gehad! Lees snel verder wat hier allemaal te ontdekken valt.

Attractiepark de Efteling

Als u in een vakantiehuisje of bungalow zit in de buurt van de Efteling, mag een bezoek aan dit attractiepark zeker niet ontbreken. Wist u dat de Efteling het oudste attractiepark ter wereld is? Officieel werd het park in 1952 geopend, maar de wortels van het themapark gaan terug tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Efteling is beetje bij beetje steeds meer gaan uitbreiden en daarom uitgegroeid tot wellicht het meest bekende attractiepark van Nederland. En het is ook het best bezochte attractiepark van Nederland.

De meest bekende attracties

Er valt zoveel te doen en te beleven in de Efteling, dat het onmogelijk is alle attracties te benoemen. Maar hier een kleine greep uit het aanbod: de Vliegende Hollander, een combinatie van een attractie waar u doorheen kunt wandelen, daarna in het karretje van de achtbaan en dark water ride stapt in een oud havenstadje. Een van de wat oudere attracties, maar nog steeds geliefd is Fata Morgana, waar u in een bootje door de mystieke Oosterse wereld vaart. In het Sprookjesbos kan er gewandeld worden door de sprookjesboeken van onder andere de gebroeders Grimm en Christian Andersen. Vooral kinderen zijn gek op het Sprookjesbos, waar ook kindervoorstellingen worden gegeven. Darkride Droomvlucht is een andere topper in het park, waar men in verschillende snelheden naar boven klimt en via een vrije val naar beneden zweeft. De Efteling kent ook live entertainment, een theater, een golfpark en een natuurgebied.

Entreeprijzen en openingstijden

De Efteling is doorgaans het hele jaar open van 10.00 tot en met 18.00 uur. Er zijn echter dagen waarop de openingstijden wisselen, zoals in de zomer en de kerstdagen, dan is het park langer open. Raadpleeg de website voor de actuele tijden. Op de website is tevens te zien wat de drukte verwachtingen zijn per dag,  zodat u zelf kunt kijken wat een goede dag voor bezoek is.

Geplande evenementen Efteling

  • Winter Efteling: tussen 13 november 2017 en 31 januari 2018 kunt u genieten van twinkelende lichtjes en winterse attracties tijdens de Winter Efteling. Ook tijdens de Kerstdagen zijn de meeste attracties open en kunt u feestelijk dineren in de Efteling.
  • Oudjaar: waarom niet genieten tijdens Oud- en Nieuw in de Efteling? Het kan namelijk, want u krijgt oliebollen en een groot feest gepresenteerd op Oudejaarsavond en parkeren is dan geheel gratis.
  • Zomer: tijdens de zomermaanden (juli en augustus) kunt u onder andere genieten van live entertainment, optredens van bekende artiesten tot in de late uurtjes in de Efteling. Het park is dan geopende tot 20.00 en op vrijdagen en zaterdagen zelfs tot 23:00 uur! 

De Efteling | Europalaan 1 |  5171 KW Kaatsheuvel

De omgeving

De Efteling is zelfs genoeg voor meer dan een dag plezier, maar als u even rust wilt opzoeken, kan dat ook heel goed in de omgeving. Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is namelijk zeker een bezoek waard als u in de buurt van de Efteling in een vakantiehuisje vertoeft. Hier kunt u eindeloos wandelen door het schitterend duinlandschap dat afgewisseld wordt door bossen. Safaripark de Beekse Bergen ligt ook niet ver weg (15 km), net zoals het bekende Textielmuseum in Tilburg.

Boek dus snel uw favoriete vakantiehuis of bungalow in de buurt van attractiepark de Efteling!

{{result.value.reviews.average | number: 1}}
  • {{result.value.persons}}
  • {{result.value.bedrooms}}

Helaas, geen vakantiehuizen gevonden.

Met de door u opgegeven selectiecriteria hebben wij geen bijpassende vakantiehuizen gevonden. Pas uw selectiecriteria aan de linkerkant aan, zodat wij u wel een passend aanbod kunnen tonen.